Overwinteren

 

Start
Indeling villa
Foto album
Beschikbaar
Tarieven
Overwinteren
Contact
contact 2
Omgeving
Het weer
Vluchten boeken
Auto Huren

Spanje vakantieland, Spanje informatie, vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen en last minute reizen

 

Overwinteren aan de Costa Blanca

Veel Nederlanders trekken iedere herfst de deur achter zich dicht in Nederland om zich een paar maanden te vestigen in Benidorm / La Nucia. Dit zijn de zogeheten overwinteraars en jaarlijks gaan er steeds meer Nederlanders overwinteren aan de Costa Blanca. De voordelen zijn legio: het is er vaak lekker weer, u komt eenvoudig in contact met leeftijdsgenoten en er is altijd wel iets te beleven. Maar niet iedereen gaat naar Benidorm / La Nucia voor het mooie weer. Er zijn ook genoeg personen die om gezondheidsredenen afreizen naar het zonnige Spanje. Met de komst van de zorgbehoevende personen zijn ook de doktoren en tandartsen naar Benidorm / La Nucia gekomen. Zodoende kunt u in Benidorm / La Nucia gewoon terecht bij een Nederlandse dokter en tandarts. Handig toch!

Micro klimaat 

Volgens de World Health Organisation is het klimaat aan de Costa Blanca het meest aangename van Europa. Dit klimaat is erg prettig voor mensen die last hebben van reuma en Ischias. Het wordt ook wel het Florida van Europa genoemd. Het klimaat is uitgesproken mediterraan. Zandstanden en lage duinen worden hier afgewisseld door rotspartijen en steile kusten waardoor een geografie is ontstaan in witte, blauwe, oker- en groen tinten .De grote verdamping van het water van de Salinas (zoutmeren) zorgt voor een microklimaat met milde wintertemperaturen. Lange zomerdagen, weinig regenbuien en schone lucht (er is geen industrie in de omgeving) zijn de klimatologische eigenschappen van deze omgeving. Het is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Europa en dankzij het landschap, de infrastructuur, de prachtige steden en de vriendelijke bevolking is er het hele jaar lang een drukke toeristische activiteit met vele faciliteiten voor de bezoekers.

Bergen als natuurlijke beschutting voor een mild klimaat.

De Levante kust, van Jávea naar het zuiden via Murcia tot Almeriá, is in de koude periode, die vooral het noorden van Spanje beďnvloed, een klein paradijs van de mildere temperaturen. De reden daarvoor is te vinden op de landkaart. Het complete kustgebied wordt in het achterland beschermt door een halfronde kring van bergen, die als een natuurlijke beschutting dienst doen. Deze wal wordt, van het zuiden tot het noorden, Penibetisch gebergte genoemd (Cordillera Penibética). Hij begint bij de Sierras del Segura en Cazorla in het Andalusische Jaén, gaat verder in de bergketens Taibilla, Salinas, Carche en La Pila in het achterland van Murcia en het zuiden van de provincie Alicante en loopt uit in de Sierra de Aitana en de Montgó. De Cabo de la Nao bij Jávea tenslotte vormt een kleinere barričre tegen de stromingen uit noordoostelijke richting.

 

Hierdoor is de omgeving van Benidorm de beste plek in Europa om te overwinteren

 

 

Start | Indeling villa | Foto album | Beschikbaar | Tarieven | Overwinteren | Contact | contact 2 | Omgeving | Het weer | Vluchten boeken | Auto Huren

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 24/04/2012