Excursies

 

Start
Markten
Gastronomy
Culturele agenda
Golf
Kinderen
Winkelen
Excursies
Bezienswaardig

Spanje vakantieland, Spanje informatie, vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen en last minute reizen

Omgeving en Excursies

La Nucia

Het kleine La Nucia ligt ten noordoosten van Alicante. De stad is gelegen in het midden van de Marine Baixa en ligt enkele honderden meters boven de zeespiegel. La Nucia is uitermate geschikt als uitvalsbasis want in de directe omgeving kunt u heerlijke fiets- en wandeltochten maken. Ieder jaar wordt tussen 15 en 18 augustus ter ere van de Virgen de la Purisima Concepcion een groot feest gehouden. De inwoners gaan verkleed de straat op en 's avonds eet de hele stad aan lange tafels in het centrum. Dit mooie schouwspel is zeker de moeite waard!

Alfaz del Pi

De laatste jaren heeft toerisme een grote rol gespeeld in de economische ontwikkeling van de badplaats Alfaz del Pi. De stad heeft veel te bieden, ook op het culturele vlak. Zo heeft de stad een heus een kunstcentrum waar wisselende exposities worden gehouden. In Alfaz del Pi wonen meer dan 15.000 mensen maar in de zomermaanden is dit aantal veel groter. De vele hotels en appartementen in de stad zijn dan allemaal bezet. De toeristen gaan in de zomermaanden massaal naar het kiezelstenenstrand van Playa del Albir. Dit strand, gelegen op twee kilometer vanaf de oude stad, biedt vele activiteiten en een gedeelte is gereserveerd als naaktstrand. De 'Promenade van de Sterren' kunt u ook in deze plaats vinden. Hierop staan alle namen van beroemde acteurs die in Alfaz del Pi verbleven tijdens het jaarlijkse filmfestival in juli. Van 7 tot 10 november viert het stadje het jaarlijkse 'Feest van de Heilige Christus' met optochten, parades, dansen, processies en vuurwerk.

Alicante

Klik voor grotere fotoKlik voor grotere fotoKlik voor grotere fotoKlik voor grotere fotoKlik voor grotere fotoKlik voor grotere foto

Klik voor grotere fotoKlik voor grotere fotoKlik voor grotere fotoKlik voor grotere fotoKlik voor grotere fotoKlik voor grotere foto

Alicante is een belangrijke havenstad in het zuiden van Spanje. De stad werd om een natuurlijke haven heen gebouwd. Alicante heeft een aantal mooie stranden die worden gekarakteriseerd door fijn, goudkleurig zand en veel voorzieningen. De stranden worden goed schoongehouden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze jaar in jaar uit beloond worden met de blauwe vlag van de EU. De terrassen langs de Explanada de España zijn de perfecte plek om wat te drinken of om even te kletsen of uit te rusten na het bekijken van alle bezienswaardigheden van de stad. Hier vindt u restaurants, cafés, bars, pizzeria's, hamburgertenten, chocolaterieën en ijssalons.

Achter de Explanada de España is het uitgaansgebied van Alicante te vinden. In 'la zona' zitten veel cafés, pubs, discotheken en nachtclubs. Het centrum van dit stadsdeel is gelegen bij de Avenida de Ramón y Cajal en de Paseo del Doctor Gadea en aansluitende straten zoals San Fernando Canalejas, Arzobispo Loaces en Alemania. U moet niet verbaasd opkijken als u discotheken vol met tieners en ongeremde clubs voor volwassenen tegenkomt, ze maken allemaal deel uit van de diversiteit van 'la zona'. In ander deel van Alicante ligt het uitgaansgebied dat 'Ruta de la Madera' wordt genoemd vanwege het gebruik van dit materiaal in de aankleding van de cafés en discotheken. Een bekende straat in deze wijk is de Avenida de Alfonso el Sabio. Het populairste en grootste uitgaansgebied is echter 'el barrio'. Hier zijn talloze bars, pubs en discotheken te vinden. Hier kunt u genieten van live muziekshows en er zijn zelfs enkele kunstgaleries te vinden. 'El barrio' ligt rond de St. Nicholas de Bari kathedraal en is gemakkelijk te bereiken vanaf de rechterkant van de Rambla als u naar boven loopt.

Voor een moderner gebied met vermaak in de stad moet u naar de haven gaan. Hier vindt u exclusieve restaurants, pubs en cafés naast winkels met een nautische invloed. Tot de enorme attracties van het gebied kunnen de schitterende uitzichten en de professionele artistieke en muzikale shows gerekend worden die hier tijdens de zomermaanden gehouden worden. Aan de andere kant van de haven is een nieuw winkel- en  vrijetijdscentrum, Panoramis, met veel cafés en restaurants en ook een grote bioscoop.

Altea

Altea is een leuke toeristische stad die net ten noorden ligt van de oude stad van Benidorm. De stad is gelegen op de hellingen van een steile heuvel, 500 meter boven de zeespiegel. Het oude stadscentrum ligt het hoogst gelegen. Het is zeer populair bij kunstenaars omdat het in de jaren '50 van de vorige eeuw is hersteld door een kolonie kunstenaars. Dit deel van Altea wordt gekenmerkt door steile, nauwe straatjes die worden afgewisseld door witte huizen. Er zijn talrijke kleine winkels gevestigd die voornamelijk souvenirs verkopen. Het belangrijkste gebouw in Altea is de kerk van La Virgen de la Consuelo. De kerk is getooid met een blauw koepeldak zoals wel meer voorkomt in deze regio. De kerk is gebouwd op het hoogste punt van Altea en is de topattractie. Het mag dan ook geen verrassing heten dat in de directe omgeving van de kerk het straatbeeld wordt bepaald door cafés en restaurants. De stad is hard op weg om de culturele hoofdstad van de Costa Blanca te worden. Het plaatsje is populair bij toeristen door de aanwezigheid van Benidorm in de buurt maar verrassend genoeg is het Altea gelukt om zijn originele charme en unieke karakter te behouden. Sinds enkele jaren is er in Altea een academie voor fijnkunst gevestigd. Hierdoor en door de nieuwe concerthal wordt het ieder jaar drukker maar ook gezelliger in Altea.

Benidorm

Klik voor grotere fotoKlik voor grotere fotoKlik voor grotere fotoKlik voor grotere fotoKlik voor grotere fotoKlik voor grotere foto

Klik voor grotere fotoKlik voor grotere fotoKlik voor grotere fotoKlik voor grotere fotoKlik voor grotere fotoKlik voor grotere foto

Benidorm is de grootste badplaats aan de 'Costa Blanca', letterlijk 'witte kust', genoemd naar de schitterende witte zandstranden. Benidorm ligt tussen Valencia en Murcia, en is vooral zo populair door het ongelooflijk klimaat met vele uren zon, zowel 's zomers als 's winters. Met kerstmis kan de temperatuur nog gemakkelijk oplopen tot boven de 20 graden. De Costa Blanca kent vele bezienswaardigheden en culturele excursies. Trek je het binnenland in dan tref je een schitterend berglandschap aan met een onvervalste Spaanse cultuur. Een jeepsafari in dit gebied is zeker de moeite waard.

Benidorm heeft twee van de hoogst aangeschreven stranden van Europa. Ze hebben in 1997 een onderscheiding gekregen voor het schone water en zand. In totaal is er meer dan vier kilometer strand, dus voor iedereen is er een plekje. Op alle stranden zijn zonnestoelen en parasols te huur.

Er is in Benidorm een Nederlands consulaat. Ze zijn telefonisch bereikbaar op nummer 00-34-6-5857012.

 

Benissa

In de stad Benissa draait alles om de neo-gotische tempel van de Purísima Xiqueta. De tempel is te vinden in de middeleeuwse wijk van het oude stadscentrum. Hier komen weinig toeristen zodat u hier nog de echte Spaanse gastvrijheid kunt ervaren. In de nauwe steegjes zitten tal van leuke winkeltjes verstopt waar u heerlijke lekkernijen kunt kopen Dit is een ideale plek om wat te winkelen in de vele winkeltjes waar traditionele producten worden aangeboden, zoals lokale worstjes, die in het gehele La Marina district beroemd zijn. De stad wordt verder gekenmerkt door de mooie huizen, vaak versierd met tralievensters. De stad heeft veel te bieden en is perfect geschikt als een dagje uit. Breng een bezoek aan de 15de-eeuwse marktplaats of aan het oude Casa de los Torres Orduna, een oud familiemonument is. U zult zich geen moment vervelen in deze dynamische stad.

Calpe

View Calpe panorama from Ifach Calpe street in old town, Spain

Calpe is een leuk vissersdorpje dat is gelegen in de buurt van de Rots van Ifach. Het dorpje is gelegen op een heuvel die oprijst aan de uitlopers van de Seirra Bernia in het midden van de Costa Blanca. Calpe is een authentiek toeristenplaatsje dat veel te bieden heeft. Naast de kilometerslange kustlijn, de zandstranden zijn er mooi, is er ook in het dorp van alles te doen. De leukste attractie van het dorp is het beklimmen van de Rots van Ifach. Vanaf deze rots, die meer dan 300 meter boven de zee uitrijst, heeft u een schitterend panorama over Calpe en de Middellandse Zee.

Calpe wordt gekarakteriseerd door nauwe straatjes en leuke huisjes die zijn gebouwd volgens de traditionele Spaanse architectuur. De bevolking is er vriendelijk en gastvrij. Maar het dorp is ook bezig met vernieuwing. Het toerisme levert veel geld op en er moet dan ook flink worden geïnvesteerd om de toerist tevreden te houden. Er zijn dan ook enkele brede boulevards en straten aangelegd die worden bevolkt door kleine winkeltjes, cafés en restaurants. De vissershaven van Calpe wordt druk en levendig als 's middags de visveiling neerstrijkt. De terrassen van de restaurants vullen zich met een nieuwsgierig publiek die hier komen proeven van de verse schaaldieren. In het centrum van Calpe zijn de resten van een klein fort uit de 16de eeuw bewaard gebleven. Dit fort Torreon de la Peca genaamd, is een leuk bezienswaardigheid en ideaal om te bezoeken tijdens een dag die wordt geteisterd door slecht weer.

Denia

Denia staat bekend om de vele feesten en festivals die er ieder jaar worden gehouden. Beroemde fiestas zijn  'Las Falla' en 'Bous a la Mar'. Denia is gelegen aan de voet van de grote Montgó berg tussen Valencia en Alicante. De stad heeft schitterende zandstranden en rotsige inhammen die iedere dag worden schoongemaakt. In de omgeving zijn er meer dan vijf 18-holes golfbanen en tal van gezondheidscentra te vinden. In Denia worden meer 'fiestas' per jaar gehouden dan in welke andere Spaanse plaats dan ook. La Marinas, ten noorden van de stad heeft meer dan 15 kilometer aan zandstranden en is de ideale plek om te zonnebaden en te zwemmen. Voor liefhebbers van watersport is er een exclusieve jachthaven, zijn er vismogelijkheden en kunt u er windsurfen en zeilen. Bijna het hele jaar door kunt u bij de stranden en inhammen van Las Rotas en de Kaap van San Antonio, net te zuiden van de stad, ideaal duiken en snorkelen.

Denia wordt gedomineerd door het Castello, een oud kasteel dat werd gebouwd door de troepen tijdens de belegering van de moslimstad en later verstevigd tijdens de onafhankelijkheidsoorlog. Nu huist er een archeologisch museum dat de geschiedenis van de stad laat zien van 200 v.Chr. tot de 18de eeuw.

De grote vissershaven van Denia speelt vandaag de dag nog altijd een belangrijke rol in het leven van de lokale inwoners. De stad is een spil in de aanvoer van verse vis naar de steden in het achterland van de Costa Blanca. Daarnaast is de haven ook het middelpunt van de veerboten die varen op de Balearen. Op heldere dagen kunt u het eiland Ibiza zien liggen, dat hier maar twee uur varen vandaan ligt. Enkele jaren geleden is er in Denia een nieuwe jachthaven geopend. Deze biedt plaats aan meer dan 1000 jachten en is voorzien van goede faciliteiten. Zo zijn er vele winkels waar proviand kan worden ingeslagen maar vindt u er ook tal van goede visrestaurants.

Guadalest

Guadalest is een klein dorpje dat is gebouwd op een bergtop. Guadalest wordt omgeven door de bergen Aitana, Serella en Xorta en is jaren geleden benoemd tot een monument van historische waarde. Hierdoor kwamen er fondsen vrij die men kon gebruiken om het dorpje intact te houden. Guadalest bestaat voor een groot uit het bekende kasteel dat is gebouwd aan het begin van een vallei. De enige toegang tot het kasteel was via de pas van St. José. Later werden de huizen gebouwd die zijn gelegen aan het einde van de vallei. Achter de vallei ligt een groot stuwmeer.

Net onder het plaatsje ligt de dam van Guadalest die werd gebouwd tussen 1953 en 1964. De dam is 22 meter hoog en 270 meter lang en levert water aan een aantal steden en dorpen in de omgeving, waarvan Benidorm er één is. De geschiedenis van Guadalest gaat terug tot het jaar 715 toen de Moren zich hier vestigden en de plaats zijn naam gaven. Het was toen onderdeel van het domein van Teodomiro en Tarik. In 1238 werd de plaats veroverd door Jamie I maar was niet bezet tot 1245 nadat hij al de tegenaanvallen van de Moren die in Vall de Gallinera, Confrides, Alcala en Pego woonden had neergeslagen. De Moren stonden in 1248 weer op onder het gezag van Alazraq maar werden verslagen en verbannen uit het koninkrijk van Valencia. De Moren gingen niet weg en Alazraq deed opnieuw een poging in 1253 maar werd wederom verslagen door Jamie I en verbannen uit het hele koninkrijk. In 1275 kwam er een wet waarin stond dat elke Moor die van verblijfplaats wilde veranderen daarvoor toestemming moest hebben van de Christenen.

Alazraq keerde terug uit zijn verbanning in 1276. Opgejut door het voormalige hoofd van Finestrat, deed hij opnieuw een poging. Ditmaal werden de Moren weer verslagen en Alazraq werd gedood in de slag bij Alcoy door de troepen van de zoon van de koning, Don Pedro. Alle Moren die hierna bleven, werden in 1609 in opdracht van Felipe III verbannen. Dit leidde tot een nieuwe opstand van meer dan 20.000 Moren, geleid door Mellini, een Moor uit Guadalest. Mellini werd verslagen en de meeste Moren gingen toen naar Afrika vanuit de havens van Alicante en Denia. Twee aardbevingen, één in 1644 en één in 1748, eisten hun tol in Guadales. Aan het begin van de 18de eeuw, tijdens de Spaanse successen, ontplofte de buskruitvoorraad van Guadalest. Het is nooit bekend geworden of dit een ongeluk was of niet. De militaire effectiviteit na dit alles was zo goed als weg en in 1848 werd Guadalest verlaten

Javea

De stad Javea is een kleine badplaats die is gelegen tussen de kapen van San Antoinio en la Nau. De kuststrook wordt gedomineerd door idyllische baaien die rijk zijn aan flora en fauna. Vooral de onderwaterwereld is er schitterend. U moet er dan ook zeker gaan snorkelen of duiken. Javea heeft een oud stadscentrum waar u nog vele oude gebouwen en monumenten kunt bewonderen. Zo kunt u onder meer een bezoek brengen aan de 16de-eeuwse San Bartolome kerk. Maar de stad heeft meer te bieden op het culturele vlak. Zo is er een heus museum, het Museo Etnografico Soler Blasco dat geheel in het teken staat van de geschiedenis van de kust vanaf de Palaeolithische tijd. Aan de hand van vele voorwerpen, documenten en schetsen wordt getracht de bezoeker bij te brengen hoe de verschillende kuststeden aan de Costa Blanca tot ontwikkeling konden komen.

Moraira

Moraira is een kleine badplaats die in de zomermaanden wordt overspoeld met toeristen. Het dorp is vooral populair bij Spanjaarden uit Madrid en Valencia. Moraira wordt gekarakteriseerd door een kleurrijke hoofdstraat waar veel winkeltjes zijn te vinden. In de grote vissershaven is de vismarkt waar dagelijks de vers gevangen vis wordt verhandeld. De topattractie van Moraira is het grote kasteel dat uitkijkt over de stad. Het kasteel dateert uit de 16de eeuw. Moraira is gezegend met mooie zandstranden zoals El Portet, L'Ampolla en Plagetes. Het is een ideaal dorp om er een leuke vakantie te hebben. Het grote aanbod aan cafés, restaurants en ander nachtelijke vertier zorgt voor een plezierige sfeer. De moderne jachthaven van Moraira maakt het voor de waterliefhebber echt compleet.

Orihuela

Tot aan de 8ste eeuw was Orihuela de hoofdstad van dit deel van Spanje maar deze titel werd overgenomen door Alicante. Orihuela is een leuke stad waar weinig toeristen komen. De stad is de geboorteplaats van Miguel Hernandez, een radicale dichter en herder die na de Spaanse burgeroorlog in de gevangenis stierf. U kunt zijn geboortehuis bezoeken in de Calle Miguel Hernandez dat elke dag geopend is. Orihuela is een ideale stad voor mensen die op zoek zijn naar rust en cultuur en een afschuwelijke hekel hebben aan het massatoerisme zoals dat is te vinden in Benidorm. De mooiste bezienswaardigheden in Orihuela zijn de kathedraal en Colegio de Santo Domingo. Dit oude klooster doet vandaag de dag dienst als universiteit en school voor moeilijk opvoedbare kinderen. Ook leuk om te bezoeken is het ondergrondse Museo de la Murailla.

Teulada

 

 

In de directe omgeving van Teulada kunt u heerlijke wandeltochten maken door een landschap dat wordt gedomineerd door wijn-, amandel- en olijfboomgaarden. Deze zijn geplant op de berghellingen zodat ze maximaal kunnen profiteren van het zonlicht. In Teulada zijn nog vele 'riu-rau' huizen te zien. Dit zijn de typische boerenhuizen die zijn uitgerust met zuilvormige patio's waar druiven worden gedroogd. Van de druiven worden heerlijke rozijnen gemaakt en een uitstekende wijn, zoet en scherp. In Teulada zelf kunt u zich prima vermaken. In het oude stadscentrum zijn leuke winkeltjes te vinden en aan de havenpromenade kunt u lekker eten op één van de vele terrassen.

Torrevieja

Panoramic view Tourism in Torrevieja Street Markets in Torrevieja Beaches in Torrevieja

De stad Torrevieja ligt ongeveer 50 kilometer ten zuidwesten van Alicante. De stad heeft haar naam te danken aan een oude toren (oud=vieja ; toren=torre) en werd in 1802 beroemd toen het de zoutadministratie van Orihuela overnam. Naast de zoutindustrie spelen het toerisme en de visserij een belangrijke rol in de lokale economie. Torrevieja was één van de belangrijkste en meest productieve zoutwerken in heel Europa en produceert nog steeds miljoenen tonnen zout per jaar uit de 20 miljoen vierkante meter zoutmeren. De zoutmeren zijn nu ook een levendig vogelreservaat en een natuurpark. Vandaag trekt de stad vooral toeristen die houden van rust. De haven van Torrevieja is omringd door vele hotels. De haven biedt plaats aan 300 vissersboten en meer dan 900 jachten. Het is een schitterend gezicht, vooral tijdens een mooie zonsondergang.

Villajoyosa

 

Villajoyosa ligt aan de monding van de rivier de

De omgeving van Villajoyosa wordt gekarakteriseerd door vele olijf -, Johannesbrood- en amandelbomen die zijn geplant op de zonrijke hellingen. De typisch mediterrane maquis treft men er ook aan, net zo als vele palmen en pijnbomen. De boeren in de omgeving produceerden vroeger voornamelijk wijn. Vandaag de dag zijn ze echter massaal overgestapt op het kweken van tomaten, broccoli en andere groenten. Villajoyosa heeft een oud stadscentrum dat recentelijk is uitgeroepen tot historisch monument. U kunt vandaag de dag verschillende bruggen bekijken die zijn overgebleven uit de tijd van de Romeinen. De kerk van Villajoyosa is een gotisch gebouw met renaissance deuren, hoewel deze wel een beetje zijn veranderd door neo - klassieke wijzigingen die werden uitgevoerd in de 18de eeuw.

Villajoyosa heeft ook op het gebied van ontspanning en recreatie veel te bieden. Het dichts bijzijnde strand is de Playa de la Vila. Verderop gelegen vindt u het Paraiso strand. Beide stranden zijn uitstekend en het maakt niet zoveel uit voor welk strand u kiest. Verderop vindt u nog de stranden Torre en Estudiantes. Typisch voor de Costa Blanca zijn de vele inhammen en baaien. Villajoyosa heeft hier natuurlijk ook zijn deel in en sommige zijn redelijk afgezonderd. Tot deze baaien en inhammen behoren Bon Nou en de Colonia Holandesa, beide afgeschermd van de noordenwind en beschreven als plekken van rust en vrede.

Sella

Sella en neemt in de La Marina regio een belangrijke plaats in. De stad ligt op nog geen 10 kilometer afstand van Benidorm. Zoals veel plaatsen aan de oostkust heeft Villajoyosa geleden onder de aanvallen van piraten. Volgens de legende en misschien een beetje geschiedenis kwamen er op 29 juli 1538, 36 boten met Algerijnen om de stad te plunderen maar de bewoners waren in staat om tegen hen te vechten dankzij de tussenkomst van Santa Martha. Sinds die dag is zij de patroonheilige van de stad en het feit wordt herinnerd door regelmatig nagespeelde landingen van de Moren.

Excursies in Benidorm

Tijdens een vakantie in Benidorm wilt u misschien meer beleven dan iedere dag zon, zee en strand. Kies er dan eens voor om op excursie te gaan. Als u naar Benidorm bent gekomen met een georganiseerde reis kunt u bij uw reisleider(ster) vaak een excursie boeken. Zo kunt u een excursie maken naar Alicante, waar u heerlijk kunt winkelen, of een boottocht maken naar Calpe, een schitterend stadje aan de Middellandse Zee. Maar wat u zeker moet doen, als u in het bezit bent van een rijbewijs, is deelnemen aan de jeepsafari. U neemt zelf plaats achter het stuur van een stoere jeep en vervolgens vertrekt u richting het achterland, waar u heerlijke kunt scheuren over stoffige weggetjes. Een echte aanrader!

Alicante

U mag natuurlijk een excursie naar de monumentale stad Alicante niet overslaan als u op vakantie bent in Benidorm. Vanaf de beroemde Paseo de la Explanada, één van de allermooiste strandboulevards in Spanje, kijkt u uit over de Middellandse Zee. Alicante is zuidelijk gelegen en heeft daardoor een mild klimaat. U kunt er bijna het hele jaar door aan één van de vele stranden heerlijk bijbruinen. Alicante is een stad met een rijke geschiedenis. De stad bestaat al meer dan drie eeuwen en dat is soms nog zichtbaar aan de vele bijzondere gebouwen. Vandaag de dag heeft de stad een kosmopolitische uitstraling die wordt onderstreept door de brede boulevards, vele cafés en imposante

Bezienswaardigheden.

De topattractie van de stad is het Kasteel van Santa Barbara. Dit kasteel kunt u niet missen want het torent hoog boven de stad uit. Het was oorspronkelijk een Arabische vesting. Het werd ten tijde van koning Filips II omgebouwd en later volgden nog meer verbouwingen en uitbreidingen. De kathedraal van San Nicolás de Bari mag u ook niet missen. Deze kathedraal werd in 1662 voltooid en is opgetrokken in de schitterende barokstijl. Net ver van deze kathedraal kunt u de kerk van Santa Maria bezichtigen. Deze kerk is gebouwd op de funderingen van een Arabische moskee en is bijzonder omdat de stijl gotisch is op de gevel na. De gevel mis opgetrokken in de barokstijl.

Vanuit Benidorm en andere plaatsen worden veel excursies naar Alicante georganiseerd en altijd wordt dan een bezoek gebracht aan het schitterende barokke gemeentehuis. Op de eerste trede van de trap van het gemeentehuis is een schijf geplaatst met de tekst 'punto cero' (het nulpunt). Vanaf dit punt, dat zich op 3,407 meter hoogte boven de zeespiegel bevindt, wordt de hoogte van allerlei punten in Spanje gemeten. Naast deze bezienswaardigheden zijn er nog talrijke musea die het bezoeken meer dan waard zijn. Overwinteraars raden we dan ook aan om zeker enkele dagen door te brengen in deze schitterende stad.

Iedere touroperator rekent andere prijzen voor de excursies maar u kunt er vanuit gaan dat de prijs van een excursie naar Alicante voor een volwassene €20,- bedraagt.

Altea markt

De markt van Altea is een typische Spaanse markt aan de boulevard van het stadje. De markt mag u zeker niet missen. Elke dinsdagochtend is het hier een drukte van jewelste. Niet alleen toeristen komen hier om op koopjes te jagen. Ook de lokale bevolking komt graag op deze markt. De markt is vooral een buitenkans voor toeristen die nog op zoek zijn naar een mooi souvenir. U kunt er schitterende beeldjes kopen en andere handgemaakte artefacten. Vooral de zigeuners verkopen mooie spullen tegen een lage prijs. En misschien praat u de prijs nog wel verder omlaag want afdingen moet u op deze markt zondermeer doen!

Een excursie naar de markt van Altea kost per volwassene gemiddeld €10,-.

Boottocht naar Calpe

Als u niet vergeten bent om uw zeebenen in te pakken, ga dan naar de haven van Benidorm. Iedere dag (behalve dinsdag en zondag) wacht hier een plezierboot die u meeneemt naar Calpe en weer terug. De tocht duurt een uur en u komt langs rotskliffen en de schitterende baai van Altea. In de verte ziet u de Rots van Ifach, die doet denken aan de Rost van Gibraltar. De rots steekt één kilometer de zee in en is met zijn 332 meter de hoogste klif van de Costa Blanca. Bij aankomst meert u langs de rots aan. Hier bracht Ernest Hemingway in de jaren dertig van de vorige eeuw zijn zomer door samen met andere talentvolle schrijvers.

De haven van Calpe heeft een uitgebreide selectie aan restaurants waarvan de meeste zijn gespecialiseerd in vis. U kunt natuurlijk ook een wandeling maken langs de boulevard. Vergeet niet dat de boot richting Benidorm weer om 15.00 vertrekt, dus als u het stadje wilt bezichtigen, kunt u het beste een taxi nemen. De huidige prijzen zijn 14 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen, maar de prijzen zijn natuurlijk aan verandering onderhevig. U kunt kaartjes kopen in de kiosk aan het eind van de kade.

Nog een laatste tip: als u de pilletjes tegen zeeziekte bent vergeten en u bent wel gevoelig voor de golven, ga dan even langs een apotheek en vraag naar 'biodramina' (volwassenen) of 'biodramina infantil' (kinderen) voordat u aan boord gaat. Voorkomen is in ieder geval beter dan genezen en zeeziek zijn is echt geen pretje. Het kan heel uw dag verzieken en u moet nog met de boot mee terug ook

Elche

Elche is een prachtige stad en staat bekend om zijn tuinen en palmenwoud. Tijdens een excursie naar Elche bezoekt u zonder twijfel het mooiste stadspark van Europa en de wereldberoemde tuin 'Huerto del Cura', de tuin van de pastoor. Deze tuin van de pastoor is een oase van rust waar u meer dan 2000 verschillende tropische planten en bloemen kunt bezichtigen. De tuin herbergt verder één van de grootste palmenbossen van Europa en wordt beschouwd als de grootste kraamkamer van de Spaanse palmenindustrie. Liefhebbers van de natuur moeten zich dan ook zeker inschrijven voor deze excursie

Guadalest

Het drukst bezochte dorpje van de Costa Blanca is zonder twijfel Guadalest. Het dorpje is sterk beïnvloed door de Arabische overheersing en die invloeden zijn vandaag de dag nog steeds terug te zien. Voordat u het dorpje bereikt, heeft u er al een imposante tocht opzitten. Guadalest ligt in een bergachtig landschap en is moeilijk bereikbaar. Het dorpje is door een aardbeving in twee delen gesplitst. De enige toegang tot het dorpje is een tunnel die is aangelegd om de twee dorpsdelen weer te herenigen.

In het dorp vindt u enkele winkeltjes waar allerlei handwerken, keramiek, antiek en porseleinen poppen worden verkocht aan toeristen. De prijzen vallen mee maar meer dan kitsch is het niet. De fanatiekelingen kunnen naar de top van het dorp klimmen. Hier bevindt zich het kerkhof en vanaf deze plek heeft u een schitterend uitzicht op het meer van Guadalest. Dit meer is erg belangrijk voor Benidorm omdat het de voornaamste waterbron is. Veel excursies naar Guadalest gaan ook naar de Vallei van Guadalest. In deze vallei kunt u de watervallen van Algar bezoeken. Bij andere excursies wordt een bezoek gebracht aan het dierenpark 'Ark van Noë'.

De prijs voor een volwassene voor deze excursie is gemiddeld €15,-.

Isla de Benidorm

Vanaf de kust ziet u verderop in de zee een rots liggen, het eiland ligt ongeveer 3,5 kilometer uit de kust en is het kenmerk van Benidorm geworden. Vanaf de kant lijkt het niet veel bijzonders maar dat is schijn. Het eiland is zeer boeiend en u vindt er een rijke flora en fauna. Het eiland wordt bijvoorbeeld bewoond door pauwen en kippen die hier vroeger zijn uitgezet en heel veel vogels hebben deze plek uitgekozen om hun nestje uit te broeden, waaronder enkele zeldzame.

Natuurlijk gaan er boten naar het eiland. Tijdens de tocht naar het eiland blijft u op het bovendek van de catamaran, maar eenmaal aangekomen bij het eiland heeft u de kans om u onderin de boot te begeven waar vele ramen zorgen voor een prachtig uitzicht op het onderwaterleven. Bij het eiland zijn ook mogelijkheden om te snorkelen en te duiken. Op het eiland is ook een cafetaria waar u wat kunt eten en drinken. De boot vertrekt iedere 60 minuten en u kunt zelf bepalen hoe lang u op het eiland blijft. U moet er natuurlijk wel voor zorgen dat u de laatste boot terug naar Benidorm niet mist.

U kunt kaartjes voor de boot naar het eiland kopen in de kiosk aan het eind van de kade.

Jeep Safari

Boek een jeep safari en ontdek het prachtige achterland van de Costa Blanca op een andere manier. U rijdt zelf of u laat zich rijden, langs bergwegen en rivieren, langs watervallen en oude dorpjes... Met de jeep komt u op plaatsen die u per bus niet kunt bereiken! Bij de jeep safari zit over het algemeen een heerlijke lunch of barbecue inbegrepen maar u doet er wel verstandig aan om een flesje water en zonnebrandcrème mee te nemen. In het achterland kan het namelijk erg warm worden. Doe geen dikke kleren aan maar lekkere zwemkleding zodat u direct na de jeep safari een verfrissende duik kunt nemen. De jeep safari is aan te raden voor iedereen die zich niet te oud voelt!

De kosten voor een Jeep Safari bedragen gemiddeld €40,- per persoon

Valencia

Deze excursie brengt u naar de derde grootste stad van Spanje, Valencia. Na een mooie rit langs de kuststreek, met zijn talrijke sinaasappelplantages, rijdt u Valencia binnen. Op het excursieprogramma staat bijna altijd het oude centrum. In dit oude centrum vindt u vele interessante monumenten zoals de kathedraal, de zijdemarkt en het keramiekmuseum. Bij enkele touroperators is er de mogelijkheid om te kiezen tussen verschillende bezienswaardigheden maar wij adviseren om zeker het keramiekmuseum te bezoeken. Een absolute topper.

Tijdens de meeste excursie bent u betrekkelijk vrij en kunt u gaan en staan waar u wilt. U kunt lekker uw eigen restaurant uitkiezen en daarna andere bezienswaardigheden gaan bezichtigen of gaan winkelen. In de namiddag staat altijd een bezoek aan de wereldberoemde tentoonstellingszaal van het Valenciaanse keramiekmuseum gepland. Hier kunt u genieten van het schitterende Lladro-porselein. Mocht u dit echter niet interessant vinden, dan kunt u natuurlijk altijd nog gaan winkelen in één van de grote winkelcentra.

De gemiddelde prijs voor deze excursie is €25,- per persoon

Start | Markten | Gastronomy | Culturele agenda | Golf | Kinderen | Winkelen | Excursies | Bezienswaardig

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 17/09/2010