Bezienswaardig

 

Start
Markten
Gastronomy
Culturele agenda
Golf
Kinderen
Winkelen
Excursies
Bezienswaardig

Spanje vakantieland, Spanje informatie, vakantiehuisjes, campings, autohuur, hotel, hotels, vliegreizen en last minute reizen

 

Bezienswaardig in Benidorm

Benidorm staat nu niet echt bekend om een stad met vele tientallen bezienswaardigheden. Er is echter één grote toeristische bezienswaardigheid en die wordt dan ook ieder jaar drukbezocht. Het betreft hier de watervallen en waterbronnen van El Algar. Deze waterbronnen van El Algar zijn een natuurlijke bron van watervallen en kleine zwembaden waarvan het water rechtstreeks uit de bergen komt. Het ligt in een uniek natuurgebied dat grote indruk maakt door de groene natuurlijke omgeving van dalen, beplant met veel mispelbomen. U kunt hier met een gerust hart een dagje met de kinderen doorbrengen, lekker zwemmen in het verkoelende water bij de watervallen, of gewoon genieten van het schitterende natuurschoon.

Canalejas Square

Het Canalejas plein is als sinds jaar en dag het middelpunt van de stad. Aan het Canalejas plein is dan ook het stadhuis van Benidorm te vinden. Tijdens de zomermaanden worden op dit plein talloze festiviteiten en fiestas gehouden. Dit is namelijk het grootste plein van de stad en kan dus de meeste mensen herbergen. Het plein is gelegen in het oude stadsdeel waar de beroemde El Carrer dels Gats ligt. Deze wijk geeft een goede kijk op de ontwikkeling van het voormalige vissersdorp. In de directe omgeving van het plein staan vele mooie gebouwen zoals de 18de-eeuwse Iglesia de San Jaime.

De watervallen van Algar

De watervallen van Algar worden op een natuurlijke wijze gevoed door enkele grote waterbronnen en enkele kleine rivieren die ontspringen in de bergen. De watervallen van Algar liggen in een uniek natuurgebied dat wordt gekenmerkt door een groene omgeving. Hier komt naast de mediterrane maquis ook de mispelboom regelmatig voor. U kunt hier met een gerust hart een dagje met de kinderen doorbrengen, lekker zwemmen in het verkoelende water bij de watervallen, of gewoon genieten van het schitterende natuurschoon. Er zijn ook een aantal restaurants waar u kunt eten. Met het geluid van de watervallen op de achtergrond is dit natuurlijk uniek. Het is zeer rustgevend om een dag door te brengen bij de watervallen op een steenworp afstand van Benidorm.

El Mirador del Castillo

El Mirador del Castillo is het beste uitkijpunt van Benidorm. Vanaf dit platform heeft u zicht over heel Benidorm, de stranden Levante en Poniente, de Middellandse Zee met daarin natuurlijk het Isla de Benidorm en de nabijgelegen geiser in het water. Vanaf El Mirador del Castillo kunt u foto's maken in alle richtingen. U kunt zich dan ook wel voorstellen dat dit de favoriete plek is om vakantiekiekjes te schieten. In het hoogseizoen kan het er erg druk zijn. Wilt u dus het rijk voor u alleen hebben voor een schitterend uitzicht of een paar mooie foto's, ga dan 's morgens vroeg of in de vooravond. Tijdens die tijden is de kans op een rustig uitkijkpunt het grootst

 

 

Start | Markten | Gastronomy | Culturele agenda | Golf | Kinderen | Winkelen | Excursies | Bezienswaardig

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 17/09/2010